Beoordeling met 5 sterren: uitstekend   Mindfulness op een heel hoog niveau. Als je de volgende stap wilt maken, doe het dan hier!


Peter mindful

'Wie ben ik?' is een belangrijke vraag om tot een groter inzicht te komen. Hoe je jezelf ziet - je persona & identiteit - bepaalt grotendeels je ervaring. Daarom is zelfonderzoek een essentieel onderdeel van mindfulness & meditatie.

In eerste instantie zul je die vraag op een oppervlakkige manier beantwoorden door je naam, je leeftijd, je beroep, je ervaringen & je overtuigingen e.d. op te sommen. Om dan langzaam maar zeker tot een steeds dieper inzicht & antwoord te komen.

Dat zal ik dus ook maar doen: Mijn naam is Peter, ik ben in 1967 geboren en de 50 dus ondertussen gepasseerd. Ik heb veel gereisd, in verschillende landen gewoond & veel meegemaakt in een divers & kleurrijk leven. Sinds 1997 heb ik een drukke psychologische praktijk.

Mindfulness kwam ik in 1984 voor het eerst tegen toen ik als 17 jarige een jaar op Kreta werkte & rondzwierf. Maar ik stond er toen nog niet echt voor open & was meer geinteresseerd in existentiele filosofie & het vrije leven van reizen, avontuur, feesten & plezier.

De zinloosheid & beperktheid van dit hedonisme & de westerse theoretische bespiegelingen bedierven dat feestje echter voor mij nogal. Dit dwong me verder te zoeken naar werkelijke antwoorden op de belangrijke levensvragen.

Vanaf 1987 ben ik mindfulness & meditatie intensief gaan beoefenen tijdens een lang verblijf in India. Sinds die tijd heeft zelfonderzoek centraal gestaan in mijn leven & heb ik bij talloze Oosterse & Westerse leraren gestudeerd.

Door de jaren heen, na vele tientallen retraites, lange verre reizen, vele intense ervaringen met veel geweldige ups & een aantal pijnlijke downs, heb ik stukje bij beetje de antwoorden gevonden die ik zocht.

Vanuit dat doorleefde inzicht, gecombineerd met meer dan 20 jaar psychologische werkervaring, help ik je om je helderheid te vergroten & je leven te verrijken. Zodat jij je valkuilen eerder doorhebt & de moeilijkheden op je weg makkelijker weet te ondervangen. En je op een natuurlijke manier steeds meer je zelf wordt.

Als je uit de waan van de dag & van je conditionering stapt, zul je steeds meer uit de greep van je angsten, verlangens & andere identificaties komen. Stukje bij beetje ontdek je je innerlijke rijkdom & kun je steeds beter ontspannen in jezelf & genieten van wat het leven je brengt. En realiseer je je de diepe vrede & vervulling, de grootse stille weidsheid van je oorspronkelijke natuur.


Doe mee met een gratis proefles op dinsdagavond of zaterdagmiddag

Email: info@centrumwijdemeren.nl
Tel: 062 66 22 444

Het centrum ligt tussen Ankeveen & Nederhorst den Berg in de omgeving van 't Gooi & Loosdrecht.
Dat is in de buurt van Kortenhoef, Bussum, Hilversum, Naarden, Laren, Vinkeveen, Abcoude & Weesp.


Maar wie ik nu werkelijk ben? Inzicht in wie je zelf werkelijk bent wordt zelfrealisatie genoemd. Het is de ontdekking van je oorspronkelijke natuur, van datgene dat het vergankelijke bestaan overstijgt.

Door de identificaties met het lichaam, gedachtes en gevoelens ben je je ware natuur vergeten. Je bent gaan geloven dat je die kleine persoon bent, terwijl je in werkelijkheid veel meer bent dan dat.

Je bent je lichaam niet, je bent je gedachtes niet, je bent je gevoelens niet, je bent je persoonlijkheid niet. Dat zijn maar tijdelijke, vluchtige ervaringen die je bent gaan aanzien voor jezelf.

Als je de illusies doorziet waarmee je je vereenzelvigd hebt, besef je dat je het pure bewustzijn bent waarin alles verschijnt.

Verlangens en angsten verliezen hun grip steeds meer en je ervaart de vrede, vrijheid, vreugde en helderheid van je oorspronkelijke natuur.

Je kunt dan het antwoord op de vraag "wie ben ik?' uit eigen ervaring geven. En als je weet wie jij werkelijk bent, weet je ook wie ik ben.