Beoordeling met 5 sterren: uitstekend   Mindfulness op een heel hoog niveau. Als je de volgende stap wilt maken, doe het dan hier!

mediteren

Meditatie is een techniek die je helpt om de werkelijkheid te zien & te ervaren zoals die is. Het is het tegendeel van zweverig of vaag; meditatie is erg praktisch & gaat over de directe bewuste ervaring van het leven, vrij van al het 'normale' mentale & emotionele lawaai.

In meditatie ontspan je steeds dieper in jezelf, door alle onbewuste lagen heen, terwijl je helemaal bewust aanwezig blijft. Als je het eenmaal onder de knie hebt zul je merken dat meditatie erg verhelderend is - en ontzettend lekker.

meditatie genieten

Als je geest actief & naar buiten gericht is produceren de hersenen voornamelijk beta-golven & een eindeloze stroom van gedachtes. Al dat mentale lawaai veroorzaakt weer allemaal gevoelens & fysieke reacties - die weer gedachtes veroorzaken etc. etc.

Meditatie is een handige methode om je geest tot rust te brengen, zodat je een helder inzicht kunt ontwikkelen. Je kunt mediteren in een luie stoel of op een kussen, in stilte of met muziek, zonder afleiding of genietend van een kop thee - wat bij jou het beste past.Doe mee met een gratis proefles op dinsdagavond of zaterdagmiddag

meditatie thee
Al dat gedenk & al die ideeen hebben ervoor gezorgd dat je net als iedereen van jongs af aan in een mentale wereld bent gaan leven. Je bent jezelf, het leven & mensen door een gekleurde bril van onbewuste aannames, oordelen, vergelijkingen & overtuigingen gaan zien.

De identificatie met je fysieke vorm, (zelf)beelden, gevoelens & ideeen is meestal zo automatisch dat het je niet meer opvalt. Maar doordat je die ideeen ongemerkt voor jezelf & de werkelijkheid aan bent gaan zien, is je natuurlijke staat steeds verder uit het zicht geraakt.

meditatie ontspannen
Wat je gelooft wordt een mentale filter die eindeloos veel problemen & verwarring veroorzaakt. Ideeen over hoe jij, andere mensen & het leven moeten zijn & hoe vooral niet, over wat je wilt & niet wilt, waar je naar verlangt, waar je je voor schaamt, waar je je op beroemt.

Deze 'normale' staat van zijn creeert een illusie van afgescheidenheid, die gepaard gaat met veel stress, onvrede, angst & verlangen. Hoewel het maar ideeen zijn die deze illusie creeren, is dit wel een hele overtuigende & hardnekkige illusie met vele gevolgen.


meditatie vrijheid
Meditatie helpt je om te ontspannen & je inzicht te ontwikkelen, zodat je de veelal onbewuste ideeen kunt doorzien die je bewustzijn vernauwen & bepalen wat je denkt, voelt & doet. Zodat onbewuste ideeen je leven niet blijven bepalen & je werkelijk vrij kunt zijn.

Meditatie is een hulpmiddel om heel rustig & helder te worden. Om je identificaties te doorzien & wakker te worden uit de zinsbegoocheling van je beperkte - & vaak pijnlijke - conditionering. En steeds meer de vreugde, vrede & vervulling van je oorspronkelijke natuur te realiseren.Email: info@centrumwijdemeren.nl
Tel: 062 66 22 444

Het centrum ligt tussen Ankeveen & Nederhorst den Berg in de omgeving van 't Gooi & Loosdrecht.
Dat is in de buurt van Kortenhoef, Bussum, Hilversum, Naarden, Laren, Vinkeveen, Abcoude & Weesp.


vervolgcursus
- Een leraar met 30 jaar ervaring
- Helder, diepgaand & praktisch
- Inzicht met humor & compassie
vervolgcursus
- Op een mooie plek in de natuur
- Vergroot je inzicht & verrijk je leven
- Kom tot rust & geniet & ontspan
vervolgcursus
- Betaalbare doorlopende lessen
- Stichting zonder winstoogmerk
- Doe mee met een gratis proefles
vervolgcursus
- Doorgrond jezelf en het leven
- Doorzie je illusies & verlangens
- Stap uit de waan van de dag
vervolgcursus
- Maak je blinde vlekken zichtbaar
- Ontmasker je identificaties
- Kom uit de greep van je angsten
vervolgcursus
- Vind een diepere vrede & vervulling
- Ervaar je grootse stille weidsheid
- Realiseer je oorspronkelijke natuur